'Sampurasun Baraya Ibn Ghifarie Area Alakadarisme'-'Sampurasun Baraya Ibn Ghifarie Area Alakadarisme'

.:/ Ghifarie Area Alakadarisme!! \:.

Mencoba Mengumpulkan Yang Terserak, Karena Ide Tak Sekedar Dalam Pikiran. Melainkan Lewat Tulisan!! “Semua harus ditulis. Apa pun jangan takut tidak dibaca atau diterima penerbit. Yang penting tulis, tulis, tulis dan tulis. Suatu saat pasti berguna,” Pramoedya Ananta Toer

 
Wilujeung Sumping Di Blog Alakadarna. Mangga Baraya Tiasa Nyerat, Nafsirkeun, Ngomentaran Dugikeun Milarian Jati Diri Sewang-Sewangan.
Bubuka Sajak Babaledogan Coretan Forum Sawala
Milarian Nyalira Wae

Kokolot Urang
Orhanisasi Baraya
Ormas Alot
Rerencangan
Tempat Nyiar Elmu
Tempat Curhat Abdi
Noong Warta
Ngintip Warta
Kaping Sabaraha Yeuh
Ngintip Baraya
free web counter
free web counter
Kampanye



KabarIndonesia



Coretan (13)
Wednesday, August 30, 2006
Suara Sumbang ti 'Komunitas Marzinal'
Oleh Ibn Ghifarie

Robahna IAIN ka UIN ngalahirkeun kakeheul ti sabaraha pergerakan mahasiswa. Boh anu ngagabung di Aliansi Peduli Mahasiswa Baru, atawa PMII, GMP jeung nulaina. Soalna robahna kaayaan IAIN teh teu diimbangan ku sarana jeung prasarana anu lengkap. jauh kudu nyaruaan UIN Syahid, Malang, Suka atawa Alaudin mah.

Malahan, kiwari di masa-masa panarimaan mahasiswa baru, pihak rektorat malah naeken spp anu asalna 300rebuan jadi 600rebuan. Etateh cenah can keur iuran, timimiti Praktekum, polikklinik, tes urin, sumbangan ka Kampus, kontribusi Ta'aruf KBMU, mayar LPM Suaka, meuli panduan pedoman UIN neupi kana tek-tek bengek laina. Pokonamah mikaliuer baraya urang anu rek sakola agama di dieu.

'Naha beuner.. sakolah mah keu anu boga duit wungkul'celetukan ata bisa bener, bisa oge hentu. Tapi lamun balik deui ngobrolken mahalna kuliah--siga anu keur di galakeun ku Aljamiah. Kukituna simkuring saparakanca rek nanyakeun sabaraha pasoalan kaUINan.

Singkatna mah, naha ari ngarembugken pasoalan anu aya patula-patalina jeung kabijakan kampus. Mahasiswateh tara di babawa atawa dititah ulubiung dina sagala keputusan. Cenah jaman demokrasi, nyatana demokrasi naon tah?

Lamun, teu dibabawa mahasiswa rek anu aya di KBMUIN (MPMU, DPMU, BEMU atawa BEM-J/UKM) biasana sok loba sora-sora miring anu di kaluarkeun ke maranehna ka pihak kampus.

Salain eta oge, tentuna bakal ngadidik kaum pelajar teh gampang nympulken, naon-naon pasoalan 'Ah etamah politis we, poknateh. hartina di sabagaian generasi muda nua aya politik jeung politik lain kumaha ngabangun kampus anu saluyu jeung cita-cita UIN.

Mugia kuayana forum ieu urang bisa ngaberesken masalah-masalah imah sorangan [Ibn Ghifarie].

cag rampes, Samping Wartel, 10/06; 22.05 wib
posted by ibn ghifarie @ 8/30/2006 09:06:00 PM  
0 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
Pribados

Name: ibn ghifarie
Home: Bungbulang Garut-Selatan (Garsel), Jawa Barat, Indonesia
About Me: Assalamu`alaikum Wr. Wb. Salam pangwanoh sikuring urang Kanangwesi Bungbulang Garut Selatan. Ayeuna, nuju milarian pangaweruh dipuseureun dayeun Kotakemang.Sasakali, nyerat, ngobrol, ngablog oge teu hilap. "Maka Ambillah Pena!!" Wassalamu`alaikum Wr. Wb.
See my complete profile
Paririmbon
Jang-Jawokan
Isian Wae Baraya

Ngahub Wae
Kana email: ibn_ghifarie@yahoo.com
Kampanye





© 2005 .:/ Ghifarie Area Alakadarisme!! \:. Template by Isnaini Dot Com

"Baca, Tulis, Bergerak dan Lawan".
"Semoga segala hal yang berkenaan dengan keluh-kesah kita bermanfaat kelak dikemudian hari. Amien."

.:/Sejak 27 Juli 2006\:.